We Are Stewards zoekt een co-founder

Bedrijven die ‘van zichzelf’ zijn en hun missie boven winstmaximalisatie voor aandeelhouders stellen, kunnen de wereld mooier, eerlijker en duurzamer maken. Daarom zetten wij ons in om steward-ownership in Nederland op de kaart te zetten. We begeleiden bedrijven om steward-ownership in te zetten en werken met ondernemers, investeerders, juristen en andere enthousiastelingen aan een beweging voor steward-ownership in Nederland.

Een positief verschil maken in de wereld om ons heen is voor Nederlandse ondernemers een belangrijkere drijfveer dan persoonlijke welvaart (bron: Global Entrepreneurship Monitor 2020/2021). Of je nou een nieuw bedrijf opzet, of een bestaand bedrijf runt, steward-ownership is het beste fundament voor het maken van een positief verschil. Vandaag, morgen, jaren in de toekomst en zelfs (of juist) generaties verder.

Samen zetten we steward-ownership in Nederland op de kaart.

We staan aan het begin van de steward-ownership revolutie. Voorlopers als Triodos Bank, Odin en The Shore laten zien dat het kan. Samen met missie-gedreven ondernemers maken we steward-ownership het nieuwe normaal. Zoals Moonback, een eerlijk boekingsplatform voor overnachtingen. En Lenteland, dat samen met boeren en burgers regeneratieve gemeenschapsboerderijen gaat starten.

We delen de verhalen van deze en andere ondernemers in een podcast, in media en schrijven een boek over een andere kijk op ondernemen. Ben je strategisch en hands-on ingesteld en wil je samen met ons steward-ownership in Nederland op de kaart gaan zetten?

Wij ondersteunen de pioniers die geloven in een eerlijke en duurzame economie.

Als we jou proberen voor te stellen, dan denken we dat je een ondernemende idealist bent. We denken dat je uitnodigend bent, door kunt vragen om tot de kern te komen, creatief bent en ten minste 5 jaar ervaring hebt als ondernemer of initiatiefnemer. Je bent niet bang voor – of hebt zelfs affiniteit met – de juridische uitwerking van afspraken en financiering van startende en groeiende ondernemers. Je bent meer dan 3 dagen per week beschikbaar.

We werken in heel Nederland en hebben een vaste plek op De Ceuvel in Amsterdam Noord (waar we trouwens niet vaak zijn).

Iets voor jou?
Neem dan contact op met Gijsbert Koren via gijsbert@wearestewards.nl of 06-23545094.

We zijn erg benieuwd naar je motivatie! Wat trekt je aan in steward-ownership en hoe kan en wil je bijdragen om samen met ons steward-ownership op de kaart te zetten? Tot slot horen we graag meer over je ervaring.

Co-founder? Jullie bestaan toch al?
Klopt. Tegelijkertijd staan we nog maar aan het begin van de steward-ownership revolutie. Dat vraagt om een co-founder!