Steward-ownership in het nieuws

volkskrant-19-sept-We-Are-Stewards

‘Dit is geen hobby-filantropie, maar een diepgaande hack van het kapitalisme’

Nina leverde een bijdrage aan de Volkskrant voor een profiel over Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia. “Wat Chouinard hier doet is zijn bedrijf zo hervormen dat er geen kapitaal meer aan kàn worden onttrokken door eigenaren. Of hij dat nou zelf is, zijn kinderen, investeerders of aandeelhouders…”
Naar artikel
patagonia-steward-owned

‘We are turning capitalism on its head by making the Earth our only shareholder’

Patagonia, van founder Yvon Chouinard, kiest voor steward-ownership. In Fortune beschrijft Charles Conn, bestuursvoorzitter van het bekende outdoormerk, waarom dit de juiste route is.
Naar artikel
Trouw

Bedrijven moeten van zichzelf blijven, niet van de aandeelhouders

Gijsbert Koren (We Are Stewards) en Mark Laagewaard (CrowdAboutNow) schreven voor Trouw een opiniestuk over hoe de destructieve rol van aandeelhouders omgedraaid kan worden.
Naar artikel
new-financial-steward-ownership

Stevig fundament voor duurzame keuzes

New Financial Magazine schrijft over hoe steward-ownership aan terrein wint in Nederland. Aan bod komen We Are Stewards-oprichter Gijsbert, en bedrijven Moonback, YouBeDo en Odin.
Naar artikel
quote-artikel-steward-ownership

Vrijheid blijheid

Bedrijfsmodellen als holacracy, semco en steward-ownership zijn aan een snelle opmars bezig. Steward-owned Moonback en YouBeDo komen aan het woord, alsmede We Are Stewards.
Naar artikel
thenewyorker-ownership22

Can Companies Force Themselves to Do Good?

The New Yorker publiceerde een beschouwend artikel over de perpetual purpose trust en het werk van onze partner Purpose USA op het gebied van steward-ownership.
Naar artikel
mt-sprout-steward-ownership

Steward ownership: waarom Michael van Loenen (Youbedo) geen eigenaar wil zijn van zijn bedrijf

MT/Sprout maakte een profiel over steward ondernemer Michael van Loenen. Michael en zijn compagnon hebben hun online boekenwinkel YouBeDo steward-owned gemaakt.
Naar artikel
p-plus-steward-ownership

Steward Ownership stelt missie bedrijf veilig

In de P+ Special ‘Hoe stel ik mijn missie veilig?’ een verslag van een sessie over steward-ownership door o.a. Stichting DOEN en Purpose op ImpactFest 2021 in Den Haag.
Naar artikel
nu-artikel-steward

Afscheid van de klassieke aandeelhouder: ‘Geld moet een missie hebben’

Aandeelhouders wordt vaak verweten dat alles moet wijken voor winstmaximalisatie. Bij steward ownership doen ze juist vrijwillig afstand van hun stemrecht, zodat de missie centraal blijft staan.
Naar artikel
arte-docu

ARTE Docu: Mehr Sinn statt Gier – Kapitalismus neu gedacht

Het Duitse ARTE maakte een docu over steward-owned bedrijven als WildPlastic, Ecosia en Elobau. Ook krijg je een mooi inkijkje in het werk van onze partnerorganisatie Purpose. Nederlandse subs beschikbaar. 
Naar artikel
tegenlicht-vpro-steward-ownership

Goed geld verdienen

VPRO Tegenlicht maakte een tv-documentaire over steward-ownership. Hierin zie je onder andere Purpose Economy, The Shore, Moonback en Carlsberg.
Naar artikel
nrc-steward-ownership

Ondernemen kan ook anders

Het klassieke plaatje is dat bedrijven winstmaximalisatie nastreven. Toch is het beter om dat niet te doen, weet Armin Steuernagel, die steward ownership predikt.
Naar artikel