Online steward-ownership event

Verken steward-ownership voor jouw onderneming

Werk jij bij of aan een duurzame of sociale onderneming en wil je meer weten over steward-ownership? Dan is dit online kennis & inspiratie event voor jou!

Hoe blijft een bedrijf trouw aan zijn missie?

Met steward-ownership kiezen bedrijven ervoor om hun missie en de continuïteit van het bedrijf centraal te stellen. Aandeelhouders worden daarmee dienend aan het bedrijf. Bedrijven worden er een stuk menselijker van.

Steward-owned bedrijven richten zich op het maximaliseren van positieve impact, in plaats van aandeelhouderswaarde. Tegelijkertijd doen steward-owned bedrijven qua winstgevendheid niet onder voor andere bedrijven. Bovendien zijn ze veel weerbaarder. Waar ze dikwijls mijlenver in vooroplopen is het aanjagen van duurzame transities in de sectoren waarin ze actief zijn. Kortom: steward-ownership is het bedrijfsmodel van de toekomst. Waar wachten we op?

YouBeDo en Moonback kozen voor steward-ownership. Hoe vergaat het hen nu? LaatBloeien staat aan het begin van de transitie naar steward-ownership. Welke overwegingen komen daarbij op tafel?

Na het event weet je

• Hoe steward-ownership werkt en of het iets voor jouw onderneming is
• Wat in de start- en groeifase van een onderneming de overwegingen zijn om voor steward-ownership te kiezen
• Hoe steward-ownership en coöperatief ondernemen elkaar versterken

En verder?

Na afloop delen we een stappenplan voor de transitie naar steward ownership met de deelnemers. Het stappenplan helpt je om in jouw tempo verder te gaan met de verkenning of en hoe jouw onderneming de transitie naar steward-ownership kan maken.

Sprekers

• Michael van Loenen, mede-oprichter en steward YouBeDo
• Mart Evers, mede-oprichter en steward Moonback
• Patricio de Boom, directeur LaatBloeien
• Gijsbert Koren, initiatiefnemer We Are Stewards
• Nina de Korte, host, We Are Stewards en docent sociaal ondernemerschap

Aanmelden

Donderdagmiddag 9 december, van 14.30 tot 17.00, online

Prijs: 49 euro (exclusief 21% BTW)

Over de sprekers

Michael van Loenen, mede-oprichter en steward YouBeDo

YouBeDo is een online boekwinkel. YouBeDo is opgericht om waarde eerlijker te verdelen. Daarom wordt een groot deel van de omzet gedoneerd aan projecten van goede doelen. Als je via YouBeDo een boek koopt, kan je zelf kiezen welk project tot 12% van jouw aankoopbedrag ontvangt.

Mart Evers, mede-oprichter en steward Moonback

Moonback is een eerlijke boekingssite voor gasten én hotels. Bij Moonback vind je geen namaakschaarste van kamers die bijna op zijn, maar een fijne gebruikerservaring en eerlijke commissies voor hotels. De platformeconomie zoals het ooit bedoeld is dus. Met crowdfunding haalde Moonback 2 miljoen euro op en sinds kort kun je via Moonback in Antwerpen en Rotterdam overnachtingen boeken.

Patricio de Boom, directeur LaatBloeien

LaatBloeien is een werkcafe, coworking space en podium voor duurzame koplopers. Momenteel in hartje Rotterdam en Haarlem. Werkplekken worden steeds flexibeler en activity based working is het nieuwe normaal aan het worden. Dat betekent werken op een plek en manier die past bij de activiteit. LaatBloeien loopt hierin voorop en is zelfs tijdens de coronapandemie gegroeid.

Gijsbert Koren, initiatiefnemer We Are Stewards

We Are Stewards heeft als doel om steward-ownership in Nederland op de kaart te zetten. We Are Stewards helpt ondernemers en investeerders om met steward-ownership hun impact te maximaliseren, door startende, groeiende en volwassen bedrijven te begeleiden bij de transitie naar steward-owned bedrijf.

Nina de Korte, host, We Are Stewards en docent sociaal ondernemerschap

Aanmelden

Donderdagmiddag 9 december, van 14.30 tot 17.00, online

Prijs: 49 euro (exclusief 21% BTW)

Samen aan de slag met steward-ownership
Wij helpen vooruitstrevende ondernemers en investeerders om succesvol gebruik te maken van steward-ownership