How to voor startups

Steward-ownership how to voor startups

Wil jij jouw startup steward-owned maken om je missie centraal te stellen? Dat kan! Samen met Noorderwind, vier impact startups (VanHier, Hollands Wol Collectief, Fairm en Blue Blocks) en support van Provincie Zuid-Holland ontwikkelden we een praktische how to voor startups.
De how to geeft onder meer inzicht in de overwegingen om steward-ownership meteen vanaf de start te implementeren, of dat stap voor stap te doen. De how to bevat ook een overzicht van geschikte financieringsinstrumenten en tips en aandachtspunten om je te helpen bij het ophalen van financiering.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe tools

Modeldocumentatie

De modeldocumentatie voor het gouden aandeel model is met name geschikt voor startups die hun steward-owned structuur willen uitwerken. De modeldocumentatie bestaat uit modelstatuten en een model aandeelhoudersovereenkomst. Je kunt de modeldocumentatie via onze website downloaden.

Commitment letter

Met de commitment letter leggen jullie als aandeelhouders de keuze voor steward-ownership juridisch vast, maar de implementatie stellen jullie uit tot een later moment. Hiervoor kun je later bijvoorbeeld de modeldocumentatie gebruiken. De commitment letter is onderdeel van de how to voor startups die je hierboven kunt downloaden.

De steward-ownership commitment letter is ontwikkeld door We Are Stewards in samenwerking met twee advocaten:

 

Rutger Marres (rutger@marreslegal.com), zelfstandig advocaat, Marres Legal

Maurits Bos (bos@benvalor.com), advocaat bij Benvalor Advocaten Belastingadviseurs

 

Voor juridisch advies over het vastleggen van de keuze voor steward-ownership verwijzen wij je graag naar deze personen door.

 

Waarom en hoe Hollands Wol Collectief de commitment letter gebruikt:

Samen aan de slag met steward-ownership
Wij helpen vooruitstrevende ondernemers en investeerders om succesvol gebruik te maken van steward-ownership