Eigendomsconferentie

Wil jij echt duurzaam ondernemen?

Het is aan de orde van de dag: het opwarmende klimaat en de groeiende ongelijkheid. Talloze initiatieven proberen deze maatschappelijke zorgen aan te pakken.

  • Producten moeten toch op zijn minst circulair, fairtrade, duurzaam, plastic vrij, biologisch, etc. zijn.
  • Organisaties hebben MVO-beleid, overwegen B Corp certificering, worden Teal ingericht en moeten betekenisvol ondernemen.
  • Zelfs de grootste Amerikaanse bedrijven zeggen bij monde van de Business Roundtable dat CEO’s vanaf nu de belangen van meer stakeholders moet afwegen, in plaats van alleen die van aandeelhouders.

Maar zien we bij al deze positieve bewegingen niet iets belangrijks over het hoofd? Want trekken aandeelhouders als eigenaren uiteindelijk toch niet aan het langste eind en kiezen ze dan niet alsnog voor geld in plaats van impact?

Kom leren hoe steward-ownership in de praktijk werkt!

Eigendom is het fundament onder de huidige vraagstukken en speelt een sleutelrol om naar een echt duurzame economie te transformeren. Eigendom bepaalt hoe duurzaam een onderneming echt kan zijn. Voor ondernemers die daar mee aan de slag willen, vindt op 9 maart de Eigendomsconferentie plaats.

De conferentie gaat onder andere over de volgende vragen:

  • Hoe zorg ik dat een onderneming van zichzelf is, in plaats van van aandeelhouders?
  • Hoe kan ik investeerders vinden zonder mijn missie uit handen te geven?
  • Hoe kunnen steward-owned ondernemingen succesvol opereren?

Op de Eigendomsconferentie komen allerlei ondernemers aan het woord, waarvan enkelen al tientallen jaren ervaring hebben met steward-ownership. Over eigendom in ondernemingen. Door ondernemers, voor ondernemers. Kom je ook? Meld je dan nu aan!