De Steward-Ownership Podcast – Fresh Ventures Studio

Episode 3 met Bart van der Zande en Seadna Quigley van Fresh Ventures Studio

Fresh Ventures is een startup studio, met als missie om startups voort te brengen die aan de slag gaan met de transitie naar een regeneratief voedsel systeem. Tijdens de derde aflevering van De Steward-Ownership Podcast spreken we met oprichters Bart van der Zande en Seadna Quiqley.

De startups die Fresh Ventures voortbrengt worden steward-owned, net als Fresh Ventures zelf. Om dat voor elkaar te krijgen, spreken Bart en Seadna allerlei investeerders die straks klaar staan om in de startups te investeren die uit de studio voortkomen. In het gesprek hebben we het onder andere over de bereidheid van investeerders om steward-owned te investeren.

Economie binnen de grenzen van de planeet

Bart en Seadna hebben een missie. We hebben volgens hen niet veel tijd meer om onze economie binnen de grenzen van de planeet te krijgen. We moeten stoppen met roofbouw en aan de slag met regeneratie. En omdat er veel verschillende mensen en bedrijven nodig zijn om die transitie te maken, is het doel van Fresh Ventures om elk jaar 2 succesvolle bedrijven te lanceren. Steward-ownership is daarbij van essentieel belang, omdat het borgt dat duurzame initiatieven ook ‘aan de binnenkant’ duurzaam zijn.

Klinkt dat je als muziek in de oren? En wil jij als ondernemer aan de slag met een regeneratief voedsel systeem? Meld je dan aan bij Fresh Ventures Studio!

Verder lezen en luisteren

De volgende concepten, initiatieven en mensen kwamen in deze episode ter sprake:

Startup studio model: Een startup studio is een bedrijf dat meerdere startups ontwikkelt. Lees er meer over op Wikipedia (Engelstalig).

Regeneratief voedsel systeem: Een regeneratief voedsel systeem verhoogt het leven en de levenskracht van de bron van voedsel. Het staat daarmee tegenover een voedsel systeem dat juist uitputtend werkt. Een goede introductie over regeneratieve landbouw lees je bijvoorbeeld op Wikipedia (Engelstalig).

Impact Express en Metabolic: Impact Express en Metabolic zijn de initiatiefnemers van Fresh Ventures Studio.

Koen van Seijen: Koen van Seijen is initiatiefnemer van de Investing in Regenerative Agriculture and Food podcast.

Purpose: Purpose werkt vanuit Duitsland, Amerika en LatAm aan de ontwikkeling van steward-ownership.

Paul Graham: Paul Graham is investeerder en mede-oprichter van YCombinator.